Real Madrid behöver en straffläggning för att nå den spanska Supercupfinalen
نوشته شده توسط : trojashop

Det krävdes straffläggning, men Real Madrid kunde så småningom övervinna Valencia och nå ännu en spansk supercupfinal. Karim Benzemas straff gav Europa- och La Liga-mästarna ledningen men Samuel Lino kvitterade strax efter halvtid och gjorde 1-1 i Riyadh. Jose Gaya, Valencias kapten, försökte avsluta straffläggningen, men målvakten Thibaut Courtois stoppade honom i en Real Madrid tröja. Real var perfekta i straffläggningen. De har nu deltagit i två straffläggningar (denna mot Valencia och finalen 2021 mot Atlético Madrid) utan att missa ett enda av sina försök på mål.

Efter en ganska slarvig start på matchen lyckades Los Blancos ta ledningen när Karim Benzema vann och gjorde en straff. Men Valencia kom ut skjutande för att starta den andra halvleken, och Real Madrid kämpade för att leva med Los Che. I en fotbollströjor drog Samuel Lino dem i nivå inom 30 sekunder efter att andra halvlek började. Madrid vann straffläggningen med 4-3 och gjorde alla sina sparkar, medan Eray Comert missade sin och Thibaut Courtois räddade Jose Gayas insats. Det här var säsongens första Real Madrid mot Valencia, men det är en revansch runt hörnet.

Madrid tappade två försvarare på sex minuter: Militao, som blev yr efter att ha tagit emot bollen, och Lucas Vázquez, som fick en stukad fotled. Samtidigt blev Karim Benzema den första mannen att göra mål i fem på varandra följande Supercopa-matcher sedan Lionel Messi 2012 när han gjorde mål från platsen för att ge Real Madrid ledningen. Matchen visade sig vara ett mycket tuffare test än vad Real Madrid hade förväntat sig, trots att de förmodligen var bäst av de två lagen i första halvlek och förtjänade sin ledning. Real Madrid kommer att spela mot antingen Real Betis eller Barcelona i finalen på söndag efter att de två lagen möts i semifinalen på torsdagskvällen.